
PIEROGI DOMOWE NA ZAMÓWIENIE
Pierogi jakie oferuję to produkt głęboko mrożony. Przygotowany w paczkach po 32 i więcej sztuk. Ciasto wyrabiane jedynie ręcznie. Do lepienia pierogów nie używam żadnych maszyn. Wersja tradycyjna ciasta jest z masłem osełkowym 82% tłuszczu. Wersja vegańska przygotowywana jest na oleju roślinnym.
Jeśli oczekujesz jedynie zaspokoić swój głód i zapchać się wielkimi mącznymi kluskami, to muszę Ciebie uprzedzić.
Moja wersja pierogów to esencja delikatnego i cienkiego ciasta, aksamitnego smaku i eleganckiej zgrabnej wielkości.
Dokładny proces produkcji możesz prześledzić poniżej.
PRODUKCJA PIEROGÓW
Cena pierogów 42 zł za opakowanie (32 szt.)
Wybierz farsz pierogów
Farsze wytrawne
Do tego farszu używam kiszonej kapusty, którą duszę osobno na patelni. Całość łączę z duszonymi osobno pieczarkami z cebulą i czosnkiem. Bogactwo smaku wydobywam pieprzem, solą i kminem rzymskim.
Kasza nadaje pierogom swój niebanalny smak i aromat. Do ugotowanej wcześniej na sypko kaszy dodaję uduszone pieczarki z cebulką i czosnkiem. Dopełniam przyprawami by jedynie podkreślić smak, który sam w sobie jest wyraźny.
Zapraszam do zakładki
Farsze na słodko
Zapraszam do zakładkihttps://www.przygotujedlawas.pl/pierogi-na-slodko/
Skład ciasta na pierogi.
Głównymi składnikami mojego ciasta to:
masło osełkowe 82% tłuszczu, woda oraz mąka pszenna Typ 550 lub Typ 500.
Ale mam sporą grupę przyjaciół i znajomych,
którzy mają różnego rodzaju problemy zdrowotne
i nie mogą jeść produktów mlecznych,
dlatego dla nich przygotowuję ciasto na oleju roślinnym zamiast masła.
Taka wersja jest już w 100% do przyjęcia dla Vegan.
Farsze w pełni roślinne do wyboru z powyższej listy.
Pierogi bezglutenowe na specjalne zamówienie.
Tylko na specjalne zamówienie np. dla osób zdiagnozowaną celiakią jest możliwość zamówienia pierogów bezglutenowych.
Taka produkcja jest zupełnie inna. Wymaga sterylnych warunków podczas przygotowań.
Dlatego dokładam wszelkich starań aby takie warunki stworzyć.
Mimo wszytko dopuszczalne są śladowe ilości glutenu, ponieważ produkcja jest domowa a nie fabryczna.
Ciasto jest z białej mąki gryczanej i owsianej certyfikowanej.
Cena pierogów bezglutenowych 50 zł za opakowanie
Koszt transportu:
Okolice dzielnic: Gdańsk Południe, Łostowice, Ujeścisko, Orurnia Górna, Kowale, Borkowo, Bąkowo, Jankowo – 5 zł
Od 10 do 15 km Gdańsk okolice: dzielnic Zaspa i Wrzeszcz 15 zł
Od 16 do 25 km i więcej okolice: Gdańska np. Przymorze, Oliwa, Żabianka 25 zł
Od 26 do 30 km Sopot, Gdynia Orłowo, Gdynia Redłowo 30 zł
Dalszy transport jest możliwy.
Cena do uzgodnienia indywidualnie.
Terminy realizacji.
Wszystko zależy od ilości potrzebnych pierogów.
Czy to na dany dzień na obiad czy na specjalną okoliczność.
Jeśli potrzebujesz np. 200 sztuk pierogów z różnymi farszami,
to potrzebuję minimum 3 dni na ich przygotowanie.