Torty prezentacja różnych prac

Proponuję domowej produkcji TORTY
na rodzinne kameralne przyjęcia.
Urodziny, imieniny, chrzest, komunię czy wesele.

Skład tortów.

 

Główną bazą moich tor­tów to cia­sto bisz­kop­towe wykonane od podstaw. Jasne lub czekoladowe. Kremy na bazie masła, bitej śmie­tany lub deli­kat­nych różnych rodzajów serków, orzechów różnego rodzaju owoców likierów, połączenie czekolady i innych deserów jak chałwa, oreo czy kawy.
Tort może zawie­rać owoce zato­pione w deli­kat­nej bitej śmie­ta­nie, war­stwę samych owo­ców, dobrą kon­fi­turę lub domową żelkę z owoców sezonowych bądź mrożonych. Używam również wysokiej jakości CZEKOLADY i KAKAO w róż­nej postaci.

Właściwie poszczególne warstwy tortu mogą być wykonane ze wszystkich słodkości świata. W kompozycji może ograniczać nas jedynie wyobraźnia. Mogę w warstwach tortu ukryć te smaki jakie ktoś lubi 🙂

Jak komponuję torty ?

 

Wszyst­kie moje torty są sper­so­na­li­zo­wane pod kon­tem doboru wiel­ko­ści i masy w środku. Deko­ra­cje jakie wyko­nuję opie­ram na bazie pro­duk­tów, które można zjeść w cało­ści jak: owoce, czekoladę, ciasteczka, żelki itp.. Elementy nie jadalne są certyfikowane i dostosowane do kontaktu z żywnością. Uni­kam nadmier­nej deko­ra­cji z masy cukro­wej. Jedyne jako mały doda­tek, który ma być pod­kre­śle­niem z jakiej oka­zji powstał tort. Doświad­cze­nia moje są takie, że mało kto zjada cukrowe dekoracje. Goście zazwyczaj na talerzu zosta­wiają masę cukrową. Zupeł­nie im się nie dzi­wię, bo kto lubi jeść sam cukier łyżeczką 😉 Torty nie są prze­sad­nie słodkie. Zacho­wa­nie rów­no­wagi sma­ków jest moim kluczowym zadaniem. W przy­padku tortu to bar­dzo waży czynnik, ponie­waż tym sma­ko­ły­kiem czę­sto­wane są osoby o bardzo różnym podniebieniu.

Wielkość, cena, realizacja, dostawa.

Największy tort jaki na ten moment mogę przy­go­to­wać to do ok. 8 -10 kg jako tort piętrowy lub w prostokącie.

Najmniejszy tort od ok. 1-1,2 kg ok. 8-10 porcji (okrągły blaszka średnica 18 - 20 cm). Waga całego tortu jest uza­leż­niona od skład­ników uży­tych do przy­go­to­wa­nia.

Zamówienia na torty przyjmowane są na 5 -14 dni wcześniej od daty uroczystości lub jeszcze wcześniej 🙂

Torty zapakowane są w karton przystosowany do kontaktu z żywnością.

Koszt 80 zł za kg.

W przypadku zamówienia, specjalnych dekoracji okolicznościowych typu: dedykowany toper, żywe czy suszone kwiaty lub np. małe niespodzianki w postaci zabawki dla dziecka dopłata do ceny od 15 % do 20 %.

 

Torty można odebrać osobiście po wcześniejszym uzgodnieniu lub dostarczam pod wskazany adres.

 

KOSZT TRANSPORTU

Przedstawiam różne propozycje tortów.
Zamówione torty mogą różnić się wielkością,
kształtem oraz dekoracją od tych zaprezentowanych na zdjęciach.

 

Tort mały z owocami

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 18 cm wysokość od 10 do 12 cm waga ok. 1,5 kg 
  • ciasto biszkoptowe - trzy blaty
  • krem: dwie warstwy kremu mus z borówki amerykańskiej na bazie śmietanki kremówki, w jednej warstwie musu dodatkowo owoce - borówka ametykańska
  • dekoracja: granache z białej czekolady, likier, owoce sezonowe, liliowe róże z masy cukrowej, mięta
  • UWAGA !!! owoce mogą być inne, takie jakie będą dostępne w sezonie, kremy również

Torty małe różne jedna warstwa kremu

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 20 cm wysokość od 7 do 10 cm waga ok. 1,5 kg- ok.20 kg
  • ciasto biszkoptowe - dwa blaty
  • kremy: różne w zależności od upodobań, łączenie ganache czekoladowego z kremem ze śmietanką i mascarpone , owoce sezonowe, lub domowa żelka z owoców
  • dekoracje: owoce, żelki, czekoladowe, elementy z masy cukrowej itp.

 

  • UWAGA !!! wszelkie warstwy kremu są uzgadniane indywidualnie,

Tort czekoladowy sen z owocami

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 20 cm wysokość ok. 14 cm waga ok. 2,6 kg 
  • ciasto biszkoptowe czekoladowe- trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: dwie warstwy kremu mus czekoladowy z rumem i borówki amerykańskie w pierwszej warstwie, w drugiej warstwie musu zatopiona domowa żelka z borówki amerykańskiej
  • dekoracja: granache z gorzkiej czekolady, masła i rumu, owoce w tym przypadku świeże figi i borówki oraz dodatkowe złote drobne dekoracje cukiernicze
  • UWAGA !!! owoce mogą być inne, takie jakie będą dostępne w sezonie, kremy i alkohol rówienież

Tort mały dekoracja  - piłka nożna

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 20 cm waga ok. 2,6 kg, wysokość ok. 12 cm
  • ciasto biszkoptowe trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: śmietana kremówka i serek mascarpone, w jednej warstwie zatopione owoce - maliny, w drugiej warstwie zatopiona domowa żelka z malin
  • dekoracje: granache na bazie białej czekolady i masła, barwniki spożywcze, dekoracje jadalne zielone, białe i czekoladowe: wafelek, ciasteczka oreo, migdały w białej czekoladzie i ciemnej, m&m's, żelki, owoce zielone - winogrona i kiwi, korki i piłka nożna jako element nie jadalny

Tort mały letni truskawkowy

 

Propozycja na zdjęciach:

  • mała forma 18 cm waga od 1,7 kg 
  • ciasto biszkoptowe trzy warstwy
  • krem: śmietanka kremówka i serek, wanilia owoce truskawki (mogą być inne owoce sezonowe)
  • dekoracja: granache na bazie masła z białą czekoladą oraz na zdjęciu truskawki i liście męty

Tort mały dekoracja - dama na torcie 18 lat

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 20 cm waga ok. 2,8 kg, wysokość ok. 12 cm
  • ciasto biszkoptowe trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: śmietana kremówka i serek mascarpone, jednej warstwie zatopione owoce borówka amerykańska, w drugiej warstwie zatopiona domowa żelka z borówek
  • dekoracje: ganache na bazie białej czekolady i masła, czarne róże z masy cukrowej, owoce jeżyny i borówki, toper - dziewczyna z cyfrą 18 jako element nie jadalny

Tort malinowy mały dekoracja  - wafelki lodowe i owoce

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 20 cm, wysokość ok. 10 cm, waga ok. 2,5 kg 
  • ciasto biszkoptowe trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki, w pierwszej warstwie zatopione owoce maliny w drugiej domowa zatopiona domowa żelka z malin
  • krem na zewnątrz: ganache na bazie białej czekolady i masła, barwniki spożywcze - malinowy, 
  • dekoracje: wafelki lodowe, migdały w białej czekoladzie, wafelki kokosowe oraz świeże maliny oraz drobne białe dekoracje cukiernicze

Torty weselne lub na inne uroczystości dwa piętra

Przedstawione propozycje tortów były wykonana w okresie truskawkowym. Warstwy w torcie miały być lekkie i mocno owocowe w smaku. Użyte owoce to świeże truskawki i maliny. Oczywiście warstwy w torcie oraz dekoracje są dobierane na podstawie gustów smakowych klientów oraz pory roku.

Propozycja na zdjęciach:

  • dwa torty z dwoma piętrami waga ok. 4 - 4,5 kg każdego tortu piętrowego, razem ok. 8,5 kg ciasta 
  • każde piętro składa się z trzech warstw biszkoptu
  • warstwy kremu w każdym piętrze: pierwsza warstwa to krem śmietana kremówka i mascarpone, likier oraz zatopione świeże truskawki to rodzaj truskawkowego tiramisu, druga warstwa to krem mus malinowy
  • na zewnątrz: ganache z białej czekolady i masła z likierem
  • dekoracja: róże malinowe i kremowe z masy cukrowej, owoce maliny oraz drobne dekoracje cukrowe, mięta

Tort duży letni z owocami

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 24 cm wysokość od 10 do 12 cm waga 3 kg 
  • ciasto biszkoptowe - trzy blaty
  • krem: dwie warstwy kremu z bitej śmietany kremówki oraz serka z wanilii
  • owoce: jedna warstwa truskawki, druga borówka amerykańska
  • dekoracja: krem maślany i biała czekolada, likier oraz owoce sezonowe

 

  • UWAGA !!! owoce mogą być inne, takie jakie będą dostępne w sezonie, kremy również

Tort piętrowy z malinową nutą.

Tort składa się z kla­sycz­nych bisz­kop­tów i dwóch rodza­jów kremu maśla­nego z dodat­kiem likieru. Do kremu cze­ko­la­do­wego doda­łam gorzką cze­ko­ladę 70% a do bia­łego białą cze­ko­ladę. Całość prze­ła­ma­łam usma­żo­nymi mali­nami co dosko­nale przełamało smaki.

Propozycja na zdjęciach:

  •  tort piętrowy waga ok. 3,5 kg 
  •  ciasto biszkoptowe 6 warstw
  •  kremy w środku na tym torcie to: maślany z białą i gorzką czekoladą oraz mus malinowy
  •  UWAGA !!! wypełnienie oczywiście może być inne do uzgodnienia 

Tort duży dekoracja  - Flamingi

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 24 cm waga ok. 3,8 kg 
  • ciasto biszkoptowe trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: śmietana kremówka i serek mascarpone, w jednej warstwie zatopione owoce: maliny i borówka amerykańska, w drugiej warstwie zatopiona domowa żelka malinowa
  • dekoracje: ganache na bazie białej czekolady i masła, barwniki spożywcze, różowe róże z masy cukrowej, flamingi jako element nie jadalny

Tort duży dekoracja  - lodowy wafelek

 

Propozycja na zdjęciach:

  • forma 24 cm waga ok. 2,5 kg 
  • ciasto biszkoptowe trzy blaty ok. 2 cm
  • krem: mus malinowy na bazie śmietanki kremówki,w drugiej warstwie dodatkowo zatopiona domowa żelka z malin
  • dekoracje: ganache na bazie białej czekolady i masła, dekoracje owoce jeżyny i borówki, wafelek, ciasteczka oreo, żelki, migdały w czekoladzie itp. 

Tort czekoladowa "Krówka"

Uwiel­biam cze­ko­ladę. Zaw­sze jestem skłonna zapła­cić wiele za dosko­nałe cia­sto cze­ko­la­dowe.
Ten prze­pis zapo­ży­czy­łam z jed­nej z ksią­żek Nigelli. Nigella tego cia­sta rów­nież nie wymy­śliła a zaadop­to­wała z innej książki.
To cze­ko­la­dowe cia­sto jest nie­by­wa­łym połą­cze­niem, kilku ele­men­tów jed­no­cze­śnie czego ocze­kuję od cia­sta cze­ko­la­dowego. Otóż znaj­dziemy w nim wystar­cza­ją­cej sło­dy­czy, wyraź­nego smaku cze­ko­lady, mięk­ko­ści oraz wil­got­no­ści. To taki miks tortu, babki pia­sko­wej i browni. Dla­tego w mojej wer­sji jest to zde­cy­do­wa­nie tort. Zmie­ni­łam kon­sy­sten­cję kremu na bar­dziej deli­katną i aksa­mitną i prze­ła­ma­łam sło­dycz, cienką war­stwą czar­nej porzeczki by móc zjeść od razu nie jeden a dwa kawałki!!! 😉 W ory­gi­nal­nym prze­pisie było zde­cy­do­wa­nie za dużo cukru dlatego dodałam porzeczki dla przełamania smaku.
Pole­cam każ­demu na poprawę nastroju i wyle­cze­nia wszel­kich smut­ków. Można się podzie­lić ale na poważne roz­terki por­cja dla jed­nej osoby 🙂 wręcz zale­cana, plus dobry film wie­czo­rem 😉

Propozycja na zdjęciach:

  • UWAGA !!! ciasto jest ciężkie z racji wielu składników 
  • średnia forma 24 cm waga ok. 2,5 kg
  • ciasto mocno czekoladowe i wilgotne trzy warstwy
  • krem maślany z gorzką czekoladą 70 %, likier
  • dekoracje: do uzgodnienia

Tort orzechowy bezglutenowy

Ten tort poja­wił się na moje liście przy­sma­ków dzięki mojej kole­żance Krysi, która jakiś czas temu popro­siła mnie o upie­cze­nie tego tortu według sta­rego jej rodzin­nego prze­pisu. Oczy­wi­ście zgo­dzi­łam się od razu. Po prze­czy­ta­niu prze­pisu wie­dzia­łam, że to będzie coś nie­zwy­kłego:). Tort jest z mąki orze­cho­wej, dla­tego osoby mające pro­blem z tra­wie­niem glu­tenu mogą ze sma­kiem go zjeść. Krem jest oczy­wi­ście orze­chowy deli­katny i aksa­mitny.
Dla pod­kre­śle­nia smaku doda­łam tro­chę alko­holu czego nie było w pier­wot­nej wer­sji.
Tort mogę przy­go­to­wać w wer­sji z alko­ho­lem i bez oczy­wi­ście;)

Propozycja na zdjęciach:

  • średnia forma 24 cm waga ok. 1,5 kg
  • ciasto na bazie mąki orzechowej i jajek trzy warstwy
  • krem w środku: maślany z mielonymi orzechami oraz aromatem orzechowym

Tort Pół Metra

Tort pół metra to wersja ciasta tortowego. Połączenie biszkoptu kakaowego i zwykłego, przekładane delikatnym kremem maślanym oraz likieru Amaretto 🙂
Moja propozycja w wersji „Pół Metra” powstała z bardzo praktycznego powodu. W takiej postaci czyli w postaci podłużnej jest dogodny w podziale tortu wśród gości. Można podać w podłużne prostokąty lub zgrabne prostopadłościany z wiśnią u góry. Wersję tego tortu mogę przygotować również jako okrągły tort.

Propozycja na zdjęciach:

  •  długość tortu ok. 0,5 m waga ok 1,5 kg
  •  ciasto biszkoptowe czekoladowe i białe 4 warstwy 
  •  krem maślany z likierem Amaretto 

Tort w kształcie serca

 

Propozycja na zdjęciach:

  • średnia forma serca waga ok. 1,8 kg
  • ciasto biszkoptowe trzy warstwy
  • nadzienie może być różne: krem maślany biała lub gorzka czekolada, bita śmietana z owocami, krem na bazie serka mascarpone

Tort duży na komunię, chrzest czy kameralne przyjęcie

 

Propozycja na zdjęciach:

  • duża forma ok. 28/38 cm waga ok. 3 kg 
  • od 25 do 30 prostokątnych porcji
  • ciasto biszkoptowe trzy balaty
  • na zdjęciach w środku jest malinowe tiramisu na zewnątrz krem maślany jako dekoracja
  • do dekoracji użyte są barwniki spożywcze wysokiej jakości

Tort urodzinowy

 

Propozycja na zdjęciach:

  • średnia forma 24 cm waga ok. 1,5 kg 
  • ciasto biszkoptowe 
  • nadzienie może być różne: krem maślany z białą lub gorzką czekoladą, bita śmietana z owocami, krem na bazie serka mascarpone, mus czekoladowy

Jeśli potrzebujesz domowego TORTU zapraszam do kontaktu

messenger

FB icona

formularz na stronie

KONTAKT

telefonicznie 602 236 784

Zapraszam serdecznie do mojego świata słodkości.