Pierogi domowe grid zestaw różnych

Pierogi jakie oferuję to produkt głęboko zamrożony.

Przygotowany w paczkach po 30 sztuk i więcej.

Wersje tradycyjne ciasta na maśle lub wersja vegańska na oleju roślinnym.

 

Cały proces produkcji znajdziesz poniżej

 

  PRODUKCJA PIEROGÓW

 

Cena pierogów 39 zł

 

Pierogi wytrawne 14 farszy do wyboru:

1. Pierogi z mięsem – farsz jest przygotowywany z wcześniej ugotowanego mięsa wołowego. Około 70-80 % to wołowina zrazowa lub łopatka wołowa oraz mięso z indyka 30-40%. Głównie dodaję skrzydła indycze lub udo indyka, tak by farsz nie był za suchy. Jak mam dostęp do prawdziwej wiejskiej kury, łącze wołowinę z kurczakiem. Dla wybrednych robię również z wieprzowiny.
Farsz z samej wołowiny byłby zbyt suchy 🙂 Dodatkowo do podkreślenia smaku dodaję gotowane warzywa takie jak: marchew, pietruszka biała, seler oraz przyprawy do smaku.

2. Pierogi ruskie – farsz jest przygotowywany z wcześniej ugotowanych ziemniaków, twarogu tłustego oraz podsmażanej na złoty kolor cebulki czerwonej oraz złotej. Całość podkreślam przyprawami by wydobyć pożądany smak.

3. Pierogi ruskie z boczkiem – ta wersja jest specjalna dla tych co znają ten smak z dzieciństwa i pobytów u babć na wsi, których korzenie częściową są na Litwie. To farszu składającego się z twarogu, ziemniaków gotowanych cebuli i czosnku dodaję podsmażony, drobno pokrojony boczek.

4. Pierogi z warzywami i imbirem– farsz jest nietypowy, przygotowuję go z duszonych startych warzyw korzennych takich jak: marchew, seler, pietruszka do tego dodaję sporą ilość cebuli oraz czosnku. Ale to nie wszystko, ten niecodzienny smak jaki powstaje to zasługa świeżego imbiru, który jest duszony razem z warzywami. Całość kompozycji dopełniają liczne przyprawy.

5. Pierogi z kaszy gryczanej i pieczarek – są dla tych co kochają kaszę gryczaną.
Ona bowiem nadaje im swój smak i aromat. Do ugotowanej wcześniej na sypko kaszy dodaję uduszone pieczarki z cebulką i czosnkiem oraz podstawowe przyprawy by jedynie podkreślić smak, który sam w sobie jest wyraźny.

6. Pierogi z kaszy gryczanej i mięsa – mięso jakie dodaję to oczywiście takie jak zawsze wołowina z indykiem plus warzywa, gotowane i dodatkowo w tej wersji dodaję ugotowaną kaszę gryczaną. Ciekawe połączenie to jak gulasz mięsny z kaszą gryczaną w otulonym cieście pierogowym.

7. Pierogi ze szpinakiem oraz suszonych pomidorów – skład tego farszu powstał dzięki moje przyjaciółce. Poprosiła mnie o takie zestawienie ale do całość zamiast zwykłego czosnku poprosiła o czosnek niedźwiedzi. Pomidory mogą być w zalewie w oleju i przyprawami lub same suszone do tego oczywiście cebula czosnek zwykły lub niedźwiedzi oraz szpinak, rzecz jasna. Kompozycja jest wyśmienita. Idealna dla wegetarian.

7. Pierogi ze szpinakiem i feta grecką – farsz przygotowuję z gotowego szpinaku czystego bez dodatków oraz grackiej fety. Całość jest duszona z cebulką i czosnkiem na patelni do momentu uzyskania jednolitej gęstej masy. Szpinak bez przypraw jest mdły, ale grecka feta jest słona. Gdy do tego dodamy nieco ostrzejszych przypraw, uzyskamy wyrazisty nie banalny smak a otulające cienkie ciasto sprawia, że te pierogi polubili również panowie 🙂

8. Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami – pierogi o tym farszu mogą być podane bez obaw na wigilijnym stole.
W okresie przed Świętami mam jeszcze inną propozycję 🙂
Do tego farszu używam kiszonej kapusty nie za kwaśnej, którą duszę na patelni. Całość łączę z duszonymi pieczarkami z cebulą i czosnkiem. Bogactwo smaku wydobywam dobrym pieprzem i solą.

9. Pierogi z dyni twarogiem i imbirem – do przygotowania farszu dynię piekę z ziołami, uzyskane puree łącze z białym twarogiem i przyprawami.

10. Pierogi z warzywami i soczewicy – gównie z zielonej gotowanej soczewicy połączonej z korzennymi warzywami jak marchewka, seler, pietruszka, cukinia oraz trochę dyni dodaję. Warzywa są duszone z cebula i czosnkiem. Wszystko jest łączone razem i doprawione przyprawami by wyostrzyć smak nadzienia.

11. Pierogi z warzywami w curry – w zależności od pory roku warzywa mogą być różne. Gównie to warzywa korzenne cebula, czosnek oraz wymiennie cukinia, papryka, dynia, bakłażan lub inne w zależności od upodobań. Całość przyprawione złocistym curry.

12. Pierogi z curry i czarnuszką – biała pieczarka, korzeń pietruszki, cebula duszona w curry oraz lekko uprażona czarnuszka.

13. Pierogi warzywne leczo – podstawowy zestaw warzyw: marchew, pietruszka korzeń, seler, papryka czerwona, zielona lub żółta, cukinia, pomidory, cebula, czosnek. Jest możliwość przygotowania farszu z wędzonym tofu lub drobno pokrojoną kiełbaską. Wszystko jest łączone razem i doprawione przyprawami by wyostrzyć smak nadzienia.

14. Pierogi z kurkami – w okresie letnim, gdy w lasach można znaleźć pieprznika jadalnego czyli żółtą kurkę, przygotowuję pierogi z tym wyśmienitym grzybem. Kurki są duszone wraz z cebulką, czosnkiem oraz przyprawami podstawowymi, sól i pieprz biały lub czarny. Najlepiej smakują polane sosem na bazie gęstej śmietany i świeżego koperku.

Zapraszam do zakładki

http://www.przygotujedlawas.pl/pierogi-z-kurkami/

 

 

Pierogi na słodko:

1. Pierogi z nadzieniem szarlotkowym – skład jest prosty jedynie jabłka "szara reneta" jeśli jest dostępna lub inny gatunek jabłek, cukier i przyprawy korzenne. Przysmak dzieci ale i jak się okazało również dorosłych.

2. Pierogi z owoców sezonowych – gdy przyjdzie wiosna i pełne lato (koniec maja do końca września) ze smakiem lubimy zjeść pierogi na słodko. Owoce jakich używam to borówka amerykańska, truskawki, czereśnie, śliwka. Mogę przygotować pierogi z każdych innych owoców sezonowych jakie ktoś lubi 🙂

Zapraszam do zakładki PIEROGI NA SŁODKO

3 . Pierogi z twarogiem – to wersja dla wszystkich maluchów niejadków. Skład to twaróg, śmietanka, cukier oraz wanilia.

Skład ciasta na pierogi.

 

Głównymi składnikami mojego ciasta to:
masło osełkowe 82% tłuszczu, woda oraz mąka pszenna Typ 550 lub Typ 500.
Ale mam sporą grupę przyjaciół i znajomych,
którzy mają różnego rodzaju problemy zdrowotne
i nie mogą jeść produktów mlecznych,
dlatego dla nich przygotowuję ciasto na oleju roślinnym zamiast masła.

Taka wersja jest już w 100% do przyjęcia dla Vegan.
Farsze w pełni roślinne do wyboru z powyższej listy.

Pierogi bezglutenowe na specjalne zamówienie.

 

Tylko na specjalne zamówienie np. dla osób zdiagnozowaną celiakią jest możliwość zamówienia pierogów bezglutenowych.
Taka produkcja jest zupełnie inna. Wymaga sterylnych warunków podczas przygotowań.

Dlatego dokładam wszelkich starań aby takie warunki stworzyć.
Mimo wszytko dopuszczalne są śladowe ilości glutenu, ponieważ produkcja jest domowa a nie fabryczna.
Ciasto jest z białej mąki gryczanej i owsianej certyfikowanej. 

 

 

 

 

 

Cena pierogów bezglutenowych 50 zł

Pierogi dostarczam do domu

ikony dostawa do domu

na terenie Trójmiasta

Gdańsk, Sopot, Gdynia
i najbliższych okolic.

Płatność gotówką.

W indywidualnych przypadkach jest możliwy przelew.

Koszt transportu:

Do 10 km okolice: dzielnice Gdańsk Południe, Kowale,
Borkowo, Bąkowo, Jankowo, Otomin do Restauracji Tabun
(stadnina koni) bezpłatnie.

Od 10 do 15 km Gdańsk okolice: dzielnic Zaspa i Wrzeszcz 5 zł

Od 16 do 25 km i więcej okolice: Gdańska np. Przymorze, Oliwa, Żabianka 10 zł

Od 26 do 30 km Sopot, Gdynia Orłowo, Gdynia Redłowo 15 zł

Dalszy transport jest możliwy.

Cena do uzgodnienia indywidualnie.

Terminy realizacji zamówień ?

Wszytko zależy od ilości potrzebnych pierogów.

Czy to na dany dzień na obiad czy na specjalną okoliczność.

Jeśli potrzebujesz np. 200 sztuk pierogów z różnymi farszami,
to potrzebuję minimum 3 dni na ich przygotowanie.

Ale zawsze możesz się skontaktować, bo może akurat posiadam.

Jeśli potrzebujesz z dnia na dzień jedną paczkę np. 30 sztuk

dla męża, bo akurat jedziesz w delegację i nie chcesz, by mąż umierał z głodu w domu a dziecko mu krzyczało,
„Tato jestem głodny! Chcę coś zjeść”.

Napisz do mnie to przywiozę Tobie do domu.

 

KONTAKT

lub

ZAMÓW TERAZ