Pierogi domowe grid zestaw różnych

Pierogi jakie oferuję to produkt głęboko mrożony.

Przygotowany w paczkach po 32 i więcej sztuk.

 

Ciasto wyrabiane jedynie ręcznie.
Do lepienia pierogów nie używam żadnych maszyn.
Wersja tradycyjna ciasta jest z masłem osełkowym 82% tłuszczu.
Wersja vegańska przygotowywana jest na oleju roślinnym.

Jeśli oczekujesz jedynie zaspokoić swój głód i zapchać się wielkimi mącznymi kluskami, to muszę Ciebie uprzedzić.

Moja wersja pierogów to esencja delikatnego i cienkiego ciasta, aksamitnego smaku i eleganckiej zgrabnej wielkości.


Dokładny proces produkcji możesz prześledzić poniżej.

 

  PRODUKCJA PIEROGÓW

 

Cena pierogów 39 zł za opakowanie


Wybierz farsz z jakim chcesz pierogi i złóż zamówienie.


Farsze wytrawne

1. Pierogi z mięsem – farsz jest przygotowywany z wcześniej ugotowanego mięsa wołowego i indyczego. Około 70-80 % to wołowina oraz 30-40% to mięso z indyka, gównie udo z indyka Dzięki takiemu połączeniu, farsz nie jest suchy. Mogę wykonać farsz również z mięsa wieprzowego. Dodatkowo do podkreślenia smaku dodaję gotowane warzywa takie jak: marchew, pietruszka biała, seler oraz przyprawy do smaku.

2. Pierogi ruskie – farsz jest przygotowywany z wcześniej ugotowanych ziemniaków, twarogu tłustego lub chudego, podsmażanej na złoty kolor cebulki czerwonej oraz złotej. Całość podkreślam przyprawami  tylko pieprzem i solą by wydobyć smak.

3. Pierogi z warzywami i imbirem– farsz jest nietypowy, przygotowuję go z duszonych startych warzyw korzennych takich jak: marchew, seler, pietruszka do tego dodaję sporą ilość cebuli oraz czosnku. Ale to nie wszystko, ten niecodzienny smak jaki powstaje to zasługa świeżego imbiru, który jest duszony razem z warzywami. Całość kompozycji dopełniają liczne przyprawy.

4. Pierogi ze szpinakiem oraz suszonych pomidorów – skład tego farszu powstał dzięki moje przyjaciółce, która poprosiła mnie o przygotowanie takich pierogów. Do farszu używam pomidorów suszonych w zalewie, cebula, czosnek zwykły lub niedźwiedzi oraz szpinak. Przyprawy: sól, pieprz, bazylia.

5. Pierogi ze szpinakiem i fetą grecką – farsz przygotowuję z gotowego szpinaku czystego bez dodatków oraz grackiej fety. Całość jest duszona z cebulką i czosnkiem. Szpinak bez przypraw jest mdły, ale grecka feta jest mocno słona. Gdy do tego dodamy nieco ostrzejszych przypraw, uzyskamy wyrazisty nie banalny smak. Te pierogi polubili również panowie😊

6. Pierogi z warzywami i soczewicy – używam gównie zielonej gotowanej soczewicy, połączonej z korzennymi warzywami jak marchewka, seler, pietruszka i cukinia. Warzywa są duszone z cebulą i czosnkiem. Wszystkie składniki są łączone razem i doprawione przyprawami: sól, pieprz, majeranek, oregano, kurkuma, kmin rzymski.

7. Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami – pierogi z tym farszem mogą być podane bez obaw na wigilijnym stole.
Do tego farszu używam kiszonej kapusty, którą duszę osobno na patelni. Całość łączę z duszonymi osobno pieczarkami z cebulą i czosnkiem. Bogactwo smaku wydobywam pieprzem, solą i kminem rzymskim.

8. Pierogi z kaszy gryczanej i pieczarek – są dla tych co kochają kaszę gryczaną.
Kasza nadaje pierogom swój niebanalny smak i aromat. Do ugotowanej wcześniej na sypko kaszy dodaję uduszone pieczarki z cebulką i czosnkiem. Dopełniam przyprawami by jedynie podkreślić smak, który sam w sobie jest wyraźny.

9. Pierogi ruskie z boczkiem – ta wersja jest specjalnie dla tych co znają ten smak z dzieciństwa. Podczas pobytów u babć na wsi. Do farszu składającego się z twarogu, ziemniaków gotowanych, cebuli i czosnku dodaję, podsmażony boczek.

10. Pierogi z kaszy gryczanej i mięsa – do farszu mięsnego dodaję ugotowaną kaszę gryczaną. Jest to ciekawe połączenie w smaku, który przypomina gulasz domowy z kaszą w otulonym cieście pierogowym.

11. Pierogi z dyni twarogiem i imbirem – do przygotowania farszu dynię piekę z ziołami w piekarniku, uzyskane puree łącze z białym twarogiem i przyprawami głównie sól, pieprz, kurkuma..

12. Pierogi z warzywami w curry – gównie to warzywa korzenne: marchewka, pietruszka, seler plus cebula i czosnek. W zależności od pory roku dodatkowo dodaję inne warzywa takie jak: cukinia, papryka, dynia, bakłażan lub inne w zależności od upodobań. Całość przyprawione złocistym curry.

13. Pierogi z curry i czarnuszką – biała pieczarka, korzeń pietruszki, cebula i czosnek. Warzywa duszone są w curry. Na koniec do farszu dodaję uprażoną czarnuszkę.

14. Pierogi warzywne leczo – podstawowy zestaw warzyw: marchew, pietruszka korzeń, seler, papryka czerwona, zielona lub żółta, cukinia, pomidory, cebula, czosnek. Jest możliwość przygotowania farszu z wędzonym tofu lub drobno pokrojoną kiełbaską. Wszystko jest łączone razem i doprawione przyprawami by wyostrzyć smak nadzienia.

15. Pierogi z kurkami – w okresie letnim, gdy w lasach można znaleźć pieprznika jadalnego czyli żółtą kurkę, przygotowuję pierogi z tym wyśmienitym grzybem. Kurki są duszone wraz z cebulką, czosnkiem oraz przyprawami podstawowymi, sól i pieprz biały lub czarny. Najlepiej smakują polane sosem na bazie gęstej śmietany i świeżego koperku.

Zapraszam do zakładki

http://www.przygotujedlawas.pl/pierogi-z-kurkami/

 


Farsze na słodko

1. Pierogi z nadzieniem szarlotkowym – skład jest prosty jedynie jabłka "szara reneta" jeśli jest dostępna lub inny gatunek jabłek, cukier i przyprawy korzenne. Przysmak dzieci ale i jak się okazuje również dorosłych.

2. Pierogi z owoców sezonowych – gdy przyjdzie wiosna i pełne lato (koniec maja do końca września) ze smakiem lubimy zjeść pierogi na słodko. Owoce jakich używam to borówka amerykańska, truskawki, czereśnie, śliwka. Mogę przygotować pierogi z każdych innych owoców sezonowych jakie ktoś lubi 🙂

Zapraszam do zakładki http://www.przygotujedlawas.pl/pierogi-na-slodko/

3 . Pierogi z twarogiem – to wersja dla wszystkich maluchów niejadków. Skład to twaróg, śmietanka, cukier oraz wanilia.


 

Skład ciasta na pierogi.

 

Głównymi składnikami mojego ciasta to:
masło osełkowe 82% tłuszczu, woda oraz mąka pszenna Typ 550 lub Typ 500.
Ale mam sporą grupę przyjaciół i znajomych,
którzy mają różnego rodzaju problemy zdrowotne
i nie mogą jeść produktów mlecznych,
dlatego dla nich przygotowuję ciasto na oleju roślinnym zamiast masła.

Taka wersja jest już w 100% do przyjęcia dla Vegan.
Farsze w pełni roślinne do wyboru z powyższej listy.

Pierogi bezglutenowe na specjalne zamówienie.

 

Tylko na specjalne zamówienie np. dla osób zdiagnozowaną celiakią jest możliwość zamówienia pierogów bezglutenowych.
Taka produkcja jest zupełnie inna. Wymaga sterylnych warunków podczas przygotowań.

Dlatego dokładam wszelkich starań aby takie warunki stworzyć.
Mimo wszytko dopuszczalne są śladowe ilości glutenu, ponieważ produkcja jest domowa a nie fabryczna.
Ciasto jest z białej mąki gryczanej i owsianej certyfikowanej. 

 

 

 

 

 

Cena pierogów bezglutenowych 50 zł


Pierogi dostarczam do domu

ikony dostawa do domu

na terenie Trójmiasta

Gdańsk, Sopot, Gdynia
i najbliższych okolic.

Płatność gotówką.

W indywidualnych przypadkach jest możliwy przelew.


Koszt transportu:

Do 10 km okolice: dzielnice Gdańsk Południe, Kowale,
Borkowo, Bąkowo, Jankowo, Otomin do Restauracji Tabun
(stadnina koni) bezpłatnie.

Od 10 do 15 km Gdańsk okolice: dzielnic Zaspa i Wrzeszcz 5 zł

Od 16 do 25 km i więcej okolice: Gdańska np. Przymorze, Oliwa, Żabianka 10 zł

Od 26 do 30 km Sopot, Gdynia Orłowo, Gdynia Redłowo 15 zł

Dalszy transport jest możliwy.

Cena do uzgodnienia indywidualnie.

Terminy realizacji zamówień ?

Wszytko zależy od ilości potrzebnych pierogów.

Czy to na dany dzień na obiad czy na specjalną okoliczność.

Jeśli potrzebujesz np. 200 sztuk pierogów z różnymi farszami,
to potrzebuję minimum 3 dni na ich przygotowanie.

Ale zawsze możesz się skontaktować, bo może akurat posiadam.

Jeśli potrzebujesz z dnia na dzień jedną paczkę np. 30 sztuk

dla męża, bo akurat jedziesz w delegację i nie chcesz, by mąż umierał z głodu w domu
a dziecko mu krzyczało... „Tato jestem głodny! Chcę coś zjeść”.


Napisz lub zadzwoń do mnie a przywiozę pierogi Tobie do domu.

KONTAKT

lub

MESSENGER

lub

602 236 784